TALK AT BIENNALEN FOR CRAFTS AND DESIGN

- may 3, 2019

I dag offentliggjorde jeg min idé, som jeg har gået med i noget tid. En idé om at etablere en grønlandsk eller Nordatlantisk Biennale, som blev præsenteret ved Biennalen for Kunsthåndværkere og designere i Nordatlantens Brygge. Interessen var stor og flere tilkendegav, at de ville støtte op om projektet, hvilket jo er skønt!
Min drøm er, at være med til udvikle det grønlandske felt indenfor kunsthåndværk og design, og være med til at skabe fokus omkring dette. Jeg vil skabe dialog omkring, hvordan dette felt kan/skal udvikle sig i takt med de samfundsforandringer, der sker i Grønland og Norden. Det er bl.a derfor jeg startede Seven Subjects.
Men min måde at gøre det på, er ikke den eneste måde at gøre det på, og er hverken rigtig eller forkert. Derfor tænkte jeg, at en Biennale var dét, vi manglede i Grønland og Norden.
Jeg vil desuden kæmpe for at grønlandske kunstnere får større mulighed for at vise deres arbejde - noget som kan være noget så umuligt på egen hånd, som kunstner (ved verdens ende). Alt dette kan en Biennale bidrage. Der går længe endnu før dette bliver aktuelt, men i dag var første skridt mod en realisering.

@cphbiennale
@danishcraftsanddesign
@nordatlantensbrygge
@seven_subjects